Τεχνογνωσία

Οι τεχνολογίες

-1-

ΒΕΛΤΙΣΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

INFINICOIL

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΤΟΧΗ ΤΗΣ MICHELIN ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ

Μια συνεχής ζώνη από ατσάλι – η οποία μπορεί να φτάνει και τα 400 μέτρα μήκος – που περιστρέφεται γύρω από το ελαστικό στο πέλμα, παρέχοντάς του μεγαλύτερη σταθερότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Η βελτίωση της αντοχής του ελαστικού αυξάνει τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου, εξασφαλίζοντας απόλυτη ηρεμία στο δρόμο ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες χρήσης. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική αντοχή, τα ελαστικά που είναι σχεδιασμένα με INFINICOIL™ προσφέρουν περισσότερα χιλιόμετρα.

POWERCOIL

ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΛΙΣΗ

Μια νέα γενιά ανθεκτικών, ατσάλινων συρμάτων σκελετού που επιτρέπει τη μείωση της μάζας του ελαστικού και προσφέρει, ταυτόχρονα, μεγαλύτερη αντοχή και χαμηλότερη αντίσταση στην κύλιση.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΤΟΧΗ ΤΗΣ MICHELIN ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ

ΝΕΑ ΥΛΙΚΑ

CARBION

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ

Ένα υλικό που προέρχεται από μια καινοτόμο διαδικασία ανάμειξης, στην οποία ορισμένα συστατικά του πέλματος αναμειγνύονται όταν ακόμη είναι σε υγρή μορφή, δημιουργώντας ένα πιο ομοιογενές υλικό. Αυτό το υλικό αυξάνει τη χιλιομετρική απόδοση του ελαστικού και βελτιώνει την αντίστασή του στην κύλιση, ώστε να προσφέρει εξοικονόμηση καυσίμων.

SILICION

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Με την ενσωμάτωση υψηλού ποσοστού πυριτίου στη σύνθεση του πέλματος, η Michelin κατάφερε να συμπιέσει τα όρια της αντίστασης κύλισης ώστε να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση καυσίμων, χωρίς συμβιβασμούς στη διάρκεια ζωής των ελαστικών.

ΑΥΤΟ-ΑΝΑΓΕΝΝΩΜΕΝO ΣΚΑΛΙΣΜΑ ΠΕΛΜΑΤΟΣ

REGENION

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΣΦΥΣΗ ΤΗΣ MICHELIN, ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ

Αυτό-αναγεννώμενα μπλοκ πέλματος, χάρη στις τεχνικές τρισδιάστατης (3D) εκτύπωσης μετάλλου στο καλούπι, εξασφαλίζουν την απαραίτητη πρόσφυση σε όλη τη διάρκεια ζωής των ελαστικών, σε όλες τις συνθήκες. Νέες αυλακώσεις εμφανίζονται κατά τη διάρκεια ζωής των ελαστικών για καλύτερη κινητικότητα.

RFID

Ένα ενσωματωμένο μικροτσίπ αναγνώρισης με ραδιοσυχνότητα (RFID) είναι μια έξυπνη, ασύρματη ηλεκτρονική συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση ενός αντικειμένου, καθώς επίσης και για να αποθηκεύσει και να μεταδώσει συγκεκριμένα δεδομένα. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα σκάνερ RFiD και το αντίστοιχο λογισμικό, που είναι διαθέσιμα στην αγορά, για να παρακολουθούν τα ελαστικά του στόλου τους και να βελτιώσουν τη διαχείριση του αποθέματός τους.

picto-rfid-02

Η κατασκευή ενός ελαστικού MICHELIN: μια συναρπαστική ιστορία!

Τα στάδια της διαδικασίας κατασκευής ενός ελαστικού για φορτηγό: